Dr. Németh Gábor mediátor

PSZICHOLOGUSTKERESEK.HU > Dr. Németh Gábor mediátor

Új hirdetői oldal létrehozása Könyvjelzőim Hirdetői oldal nyomtatása Könyvjelző hozzáadása Hirdetői oldal nyomtatása PDF-fájlba

Dr. Németh Gábor mediátor

0.00
Logó: ellenőrzött szakember
  1. Kezdőlap
  2. »
  3. Mediátor
  4. » Dr. Németh Gábor mediátor
Főbb adatok
Magánrendelés vagy intézmény: Magánrendelés
Szakmacsoport és szakterület(ek):   
Vállalt problémakörök:
  • Mediáció, konfliktuskezelés
Magamról
Dr. Németh Gábor mediátor vagyok. A konfliktuskezelés nehéz feladat, de képzett mediátorként a gyors [...]
Bemutatkozás:

Mediáció Budapesten. A konfliktuskezelés nehéz feladat, de mint képzett mediátor gyors és hatékony megoldáshoz segítem Önt: üzleti, házassági, családi, vagyoni, munkahelyi, válási vagy bármilyen rendezést igénylő vita esetén. Keresse fel honlapomat: medialjunk.hu

Bemutatkozom

Dr. Németh Gábor mediátor vagyok, 2003-ban jogi diplomát, 2005-ben magyar szakos diplomát kaptam az ELTE-n, jogi szakvizsgámat 2009-ben tettem le. 2005-ben művészeti tanulmányokat folytattam Dániában, 2009-ben Waldorf-tanári végzettséget szereztem.

2003 óta a jog számos területén dolgoztam, így rengeteg bírósági és hatósági eljárást láttam közelről. Mindig elszomorított, hogy a jogi eljárások milyen sokszor nem szolgálják az érintettek érdekeit.

Mediátor 2013-ban lettem. A mediációban megfogott annak emberközpontúsága és hatékonysága, amellyel régóta megmerevedett konfliktusokat, bírósági eljárásokat is a megoldás felé tud terelni.

Hogyan dolgozom?

A vitában érintett felek igényeinek jó hangulatú, kötetlen üléseken ismerem meg, ezután részletes, ellenőrizhető és a felek hosszú távú érdekeit szolgáló megállapodás létrehozására törekszem a felekkel.

Mi a mediáció?

A mediáció vitarendező, konfliktuskezelő eljárás. A mediáció célja, hogy a vitában érintett felek a mediátor segítségével vitájukat úgy rendezzék, amely mindkét félnek megfelelő, ezáltal megkíméljék magukat egy költséges, hosszadalmas bírósági eljárástól. A mediátor nem dönt a felek vitájában, hanem a megfelelő megállapodás érdekében közvetít közöttük. A mediátort éppen ezért közvetítőnek is szokták hívni, a mediációt pedig közvetítésnek.

A mediáció nem pszichológiai terápia, bár a konfliktuskezelésnek önmagában is van gyógyító hatása, de nem a múltat segít feldolgozni, hanem a jövőt alapozza meg. A mediátor ugyanakkor nem is jogászi tevékenységet végez, bár nyilvánvalóan fontos, hogy a felek vitájának jogi vonatkozásait átlássa. A közvetítő elfogulatlan kell legyen, egyik fél érdekeit sem képviselheti, de segít, hogy a konfliktus mindenki megegyezésével záruljon.

Hogyan működik és miért sikeres a mediáció?

A konfliktusok megoldhatóak. Amikor ez mégsem sikerül, sokan a bíróságon, vagy valamely hatóságnál keresik az igazukat és azt várják, hogy egy külső hatalom tegyen igazságot helyettük. Ezzel a vita kikerül a hatalmuk alól és átváltozik egy hosszadalmas, költséges és kimerítő eljárássá. Sok év és rengeteg elköltött pénz után általában még a pernyertes felek nagy többsége sem elégedett az ítélettel. Ennek oka, hogy a jog formalizált eljárásai nem tudnak kellő figyelemmel lenni a felek valós igényeire, szükségleteire, egyéni megoldási javaslataira.

A mediáció ezzel szemben kötetlen megbeszélés, amely a felek önkéntes részvételére és aktivitására épít. A mediátor segítő kérdésekkel tárja fel a résztvevők igényeit, ezzel támogatja őket a másik nézőpontjának megértésében. Az újra felépülő bizalom és megértés eredményeképpen pedig egy olyan megállapodás, egyezség jöhet létre, amelyet mindkét fél a sajátjának érez.

A mediáció segítségével a költséges, hosszadalmas jogi eljárások elkerülhetőek, vagy lerövidíthetőek.

Mikor használható a mediáció?

A mediációt leginkább polgári jogi, üzleti, vagy válóperek esetén alkalmazzák sikerrel, de szinte minden vitában használható a pereskedés elkerülése, vagy megkönnyítése érdekében.

Mi a mediáció menete?

Ha a vitában álló felek a mediációt választják, úgy együttesen kell felkérniük egy mediátort vitájuk rendezésre. A mediáció ezután kötetlen, de a mediátor által irányított ülések keretében zajlik, egy ülés időtartama 2-3 óra. A mediátor döntése alapján sor kerülhet olyan ülésekre, ahol a mediátor külön beszélget a felekkel a konfliktus jobb megértése érdekében. A mediáció időtartama pontosan nem meghatározható, de általában néhány ülés alatt a felek sikeresen eljutnak a megegyezésig.

A felek közt létrejött megállapodást a mediátor írásba foglalja és a felekkel együtt aláírja. A megkötött megállapodásnak számos haszna van. Már folyamatban lévő perekben a bíróság ezt tudja jóváhagyni egyezségként, ezzel lerövidítve a pert. A megkötött megállapodást pedig a felek önkéntesen is teljesíthetik. A mediációban született megállapodások több mint 90 %-a sikeres, azokat a felek önkéntesen és szívesen teljesítik.

A mediátort teljes titoktartás köti.

Elérhetőségek
A vállalkozás (rendelő) címe:
1016 Budapest II. kerület, Budapest főváros, Magyarország, Budapest, Mészáros utca, Magyarország 2. II. em. 3. (kapucsengő: 24)
1024 Budapest II. kerület, Budapest főváros, Magyarország, Budapest, Lövőház u. 33, Magyarország II. em. 1. (kapucsengő: “Rendelő” felirat)
1126 Budapest XII. kerület, Budapest főváros, Magyarország, Budapest, Beck Ö. Fülöp u. 4, Magyarország II. em. (kapucsengő: 1)
Telefonszám: +36202874680
E-mail cím: info@medialjunk.hu
Facebook-oldal:
Online konzultációt vállal: Nem
Félfogadás, díjak, egyéb
Csoportos konzultáció díja: (Ft) 20 000,00
Fizetési lehetőségek:
  • Készpénz

Szóljon hozzá

Üzenet küldése a következőnek: mediator93

Keresési sugár: 10 kilométer

Szakmacsoportok